Şaisprezece cetățeni din Siria, depistaţi la frontiera de vest


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, au depistat şaisprezece cetăţeni din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria,  pentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 28.02.2020, în jurul orei 23.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu - I.T.P.F. Oradea, în urma desfăşurării unei acţiuni comune cu autorităţile maghiare pe linia combaterii migraţiei ilegale, au depistat, la aproximativ 1.000 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, şaisprezece persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Cei şaisprezece cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din şaisprezece bărbaţi din Siria care au vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei, dar nu deţineau documente de călătorie.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi efectuează cercetări urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Şaisprezece cetățeni din Siria, depistaţi la frontiera de vest

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe