Peste 32 tone de deșeuri din îmbrăcăminte și textile, oprite la P.T.F Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au luat măsura nepermiterii intrării în ţară pentru două mijloace de transport, încărcate cu peste 32 de tone de deșeuri din îmbrăcăminte și textile.

În data de 03.10.2022, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de doi cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din îmbrăcăminte și textile, pe ruta Germania-România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Arad.

În urma verificărilor documentelor, s-a constatat că încărcăturile supuse controlului nu îndeplinesc condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferii neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, autovehiculele transportau 32.040 de kilograme de deşeuri.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijlocului de transport în cauză și a mărfurilor transportate.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe