Patru cetățeni străini, depistaţi la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Borș și Diosig - I.T.P.F. Oradea au depistat patru cetăţeni străini, proveniţi din Algeria, Maroc şi Sri Lanka,care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 10.01.2020, în jurul orei 22.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș  au depistat, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, doi bărbaţi care se deplasau pe jos, peste câmp spre graniţa cu ţara vecină. Aceştia au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Borș pentru cercetări, unde s-a stabilit că cei doi  bărbaţi sunt cetăţeni din Algeria, respectiv Maroc, în vârstă de 31 ani, respectiv 34 de ani, solicitanţi de azil în România.

Alţi doi cetăţeni din Sri Lanka, în vârstă de 23, respectiv 24 de ani, au fost depistaţi, în data de 11.01.2020 la Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, la aproximativ 1.500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, la ieșire din localitatea Mihai Bravu, după ce au coborât dintr-un taxi.

În ambele cazuri, cei patru cetăţeni străini au declarat că au procedat în acest mod deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor patru persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Patru cetățeni străini, depistaţi la frontiera de vest

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe