Patru cetăţeni străini, depistaţi în apropierea frontierei cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat patru cetăţeni din Irak, Maroc, Libia şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

În data de 28.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au desfăşurat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 23.30, în apropierea localităţii Tămăşeu, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră, au fost depistate două persoane. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt doi cetăţeni din Irak, respectiv Maroc, solicitanţi de azil în ţara noastră. Aceştia au declarat faptul că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu, judeţul Arad, acţionând în baza unei informaţii, au depistat pe direcţia localităţii Variaşu Mic, la aproximativ 500 metri faţă de linia frontieră, un cetăţean libian, în vârstă de 33 ani, care intenţiona să treacă ilegal frontiera în Ungaria, dorind să ajungă in Franţa.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră  Valea lui Mihai au depistat într-un tren internaţional, care circula pe ruta Baia Mare - Nyirabrany, un cetăţean sirian, în vârstă de 24 de ani.   

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe