Patru cetăţeni din Algeria, descoperiți de polițiștii de frontieră la S.P.F. Salonta

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Salonta - judeţul Bihor au descoperit într-un autoturism condus de un cetățean român, patru bărbaţi din Algeria, solicitanţi de azil în România, care se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, cu scopul de a trece ilegal în ţara vecină.

În data de 15.03.2020, în jurul orei 23.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Salonta - I.T.P.F. Oradea au oprit pentru control, pe comunicația Arad-Oradea, un autoturism condus de un cetăţean român, în regim taxi, în care se mai aflau ca pasageri, patru cetăţeni străini. Persoanele, toți bărbaţi, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 32 şi 39 de ani, toţi solicitanți de azil în țara noastră. Aceştia au declarat faptul că intenţionau să ajungă în apropierea frontierei cu Ungaria, urmând ca apoi să treacă ilegal pe jos în statul vecin.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei patru cetățeni din Algeria și de trafic de migranţi pentru șoferul autoturismului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.    

Totodată, autoturismul care îi transporta a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Revenim cu mențiunea că, „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod Penal)”.

Astfel, recomandăm persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii.

  • Patru cetăţeni din Algeria, descoperiți de polițiștii de frontieră la S.P.F. Salonta

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe