Patru cetăţeni din Afganistan, depistaţi ascunşi la PTF Borş II


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au depistat patru cetățeni afgani, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un camion cu ţevi metalice.

În data de 21.09.2020, în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă 48 ani, conducând ansamblul rutier, format din cap tractor marca Scania cu semiremorcă marca Schmitz, înmatriculat în Bulgaria.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta țevi metalice, pe ruta Bulgaria - Ungaria.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit  al mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit ascunşi, în compartimentul marfă, patru cetățeni străini.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetăţeni din Afganistan, doi adulți și doi minori, având vârste cuprinse între 15 și 27 de ani.  Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul bulgar şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii afgani, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Patru cetăţeni din Afganistan, depistaţi ascunşi la PTF Borş II

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe