Paisprezece cetățeni din Irak și Siria, opriți la frontiera cu Ungaria


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, judeţul Bihor, au depistat paisprezece cetăţeni din Irak și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 07.08.2020, în jurul orei 18.30, în cadrul unei acţiuni declanşate pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Diosig - I.T.P.F. Oradea au observat, pe comunicația Săcuieni – P.T.F. Săcuieni, un grup de persoane care se deplasa, pe jos, spre teritoriul Ungariei.

În urma acțiunii declanșate, persoanele au fost oprite la aproximativ 250 de metri față de linia de frontieră cu statul vecin și conduse la sediul Sectorului P.F. Diosig pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din paisprezece persoane,  cetăţeni din Irak și din Siria, 10 bărbaţi, o femeie și 3 minori, adulții având vârste cuprinse între  21 și 37 de ani, iar minorii de 6 și 7 ani.

Aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor paisprezece persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Paisprezece cetățeni din Irak și Siria, opriți la frontiera cu Ungaria
  • Paisprezece cetățeni din Irak și Siria, opriți la frontiera cu Ungaria

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe