O tânără din Vietnam descoperită ascunsă într-un automarfar la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota au descoperit, ascunsă în cabina unui automarfar, o tânără din Vietnam, care încerca să iasă ilegal din ţară. 

În data de 11.12.2019, în jurul orei 16.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul turc C.I., în vârstă de 54 de ani, conducând un automarfar marca Iveco, înmatriculat în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta coli metalice pe ruta Turcia-Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul cabinei a fost descoperită ascunsă, o persoană de sex feminin.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoana este o tânără din Vietnam, în vârstă de 29 de ani, care a intrat legal în România în baza unei vize eliberată în scop de muncă. Aceasta intenţiona să ajungă în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţeanul din Vietnam, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • O tânără din Vietnam descoperită ascunsă într-un automarfar  la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II
  • O tânără din Vietnam descoperită ascunsă într-un automarfar  la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe