O tânără din Tunisia depistată cu document de călătorie fals la P.T.F Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat un cetăţen din Tunisia, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosind un document de călătorie fals. 

În data de 15.10.2020, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, o femeie s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind cu trenul care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Viena.

La controlul specific, aceasta a prezentat o carte de identitate care purta însemnele autorităţilor din Franţa.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că femeia este cetăţean din Tunisia, în vârstă de 23 de ani.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că intenţiona să folosească documentul pentru a ajunge în vestul Europei.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe