O tânără de 16 ani a încercat să iasă ilegal din țară cu documentul surorii sale

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat o tânără în vârstă de 16 ani care a încercat să iasă ilegal din țară, cu cartea de identitate a surorii sale majore, la îndemnul tatălui.

În data de 22.08.2017, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Bihor, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, la volanul unui autoturism marca Mercedes, cetăţeanul român Graţian B., în vârstă de 40 de ani, însoţit de o tânără care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex feminin nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul de călătorie prezentat, motiv pentru care persoanele în cauză au fost duse la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre o tânără în vârstă de 16 ani, cetățean român, care a prezentat la controlul de frontieră cartea de identitate a surorii sale majore. Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că șoferul autoturismului, Grațian B., este tatăl minorei și el a fost cel care a sfătuit-o pe tânără să recurgă la această metodă deoarece nu avea procură din partea mamei și dorea să ajungă împreună cu aceasta în Olanda.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe