O minoră de 12 ani s-a legitimat la frontieră cu documentul surorii ei, care avea 21 de ani

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o minoră de 12 ani care a încercat să iasă din țară folosindu-se de cartea de identitate a surorii ei, care avea 21 de ani.

În data de 16.02.2017, în jurul orelor 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Dragoş C., în vârstă de 27 de ani, însoţit de o adolescentă care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex feminin nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul de călătorie prezentat, motiv pentru care cei doi au fost conduși la sediul Punctului de Trecere a Frontierei, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este o minoră, cetăţean român, în vârstă de 12 ani. În cadrul primelor cercetări s-a stabilit că documentul aparținea surorii tinerei, în vârstă de 21 ani şi a recurs la această metodă, sfătuită de  Dragoş C, cumnatul său, deoarece dorea să ajungă în Germania la părinţi. 

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • O minoră de 12 ani s-a legitimat la frontieră cu documentul surorii ei, care avea 21 de ani

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe