Nouă cetăţeni din Turcia, Algeria şi Afganistan, depistați la Nădlac


Poliţiştii de frontieră  din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au depistat nouă cetăţeni din Turcia, Algeria şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare, respectiv pe jos.

În data de 13.09.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, respectiv un cetățean turc, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria și Turcia.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, semințe de floarea soarelui și alimente pentru societăți din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, în compartimentele pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi, în total, cinci cetăţeni străini.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Turcia, cu vârste cuprinse între 15 și 34 ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră.

Astăzi dimineață, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos, încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru efectuarea verificări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Algeria și Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Nouă cetăţeni din Turcia, Algeria şi Afganistan, depistați la Nădlac
  • Nouă cetăţeni din Turcia, Algeria şi Afganistan, depistați la Nădlac
  • Nouă cetăţeni din Turcia, Algeria şi Afganistan, depistați la Nădlac

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe