Nouă cetățeni din Irak, depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Valea lui Mihai în timp ce încercau să iasă ilegal din țară


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai - judeţul Bihor au depistat 9 cetăţeni irakieni (3 adulţi şi 6 copii), solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 18.05.2017, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai - I.T.P.F Oradea, acționând în baza unei informaţii, au declanșat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale, ocazie cu care au identificat, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, 9 persoane (3 adulţi şi 6 copii) care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au dus persoanele în cauză la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în Romania, adulții au vârste cuprinse între 19 și 43, iar minorii între 2 și 11 de ani. 

Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit persoanelor în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • Nouă cetățeni din Irak, depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Valea lui Mihai în timp ce încercau să iasă ilegal din țară

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe