Nouă cetăţeni din Egipt, Siria, Irak şi Somalia călăuziţi de doi cetăţeni români opriți la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial la Poliţiei de Frontieră Timișoara şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad, au depistat nouă cetăţeni din Egipt, Siria, Irak şi Somalia  care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, în acţiunea ilegală  fiind sprijiniţi  de  doi cetăţeni români.

În data de 23.01.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad  au desfăşurat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 20.40, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră  Nădlac împreună  cu un echipaj din cadrul I.J.J. Arad au reţinut la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, un grup format din nouă persoane  care se îndrepta spre graniţa cu Ungaria. Tot în cadrul aceleași acțiuni au fost depistați și reținuți doi cețățeni români, care i-au ajutat pe cetățenii străini să ajungă în apropierea frontierei, transportându-i cu un autoturism din Timișoara până la Nădlac.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, Egipt, Siria şi Somalia, şapte bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse  între 21 şi 52 de ani,  fiind solicitanți de azil în țara noastră.                                                                  

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, respectiv trafic de migranţi pentru  cetăţenii romăni, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Nouă cetăţeni din Egipt, Siria, Irak şi Somalia călăuziţi de doi cetăţeni români opriți la frontiera cu Ungaria

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe