La volan cu permisul de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş  au depistat un bărbat de 49 de ani, care conducea un autoturism marca Dacia Duster având permisul de conducere suspendat şi prezentând la control unul fals.

În data de 12.10.2017, ora 11.55, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş - I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din  ţară, cetăţeanul român Iorga D., în vârstă de 49 de ani, din judeţul Bihor, la volanul unui autoturism marca Dacia Duster, înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă  documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din România.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cetăţeanul român are dreptul de a conduce suspendat. La cercetări acesta a recunoscut că a obţinut permisul de conducere fals din Budapesta, contra sumei de 200 de euro, de la un cetăţean maghiar a cărei identitate nu o cunoaşte, deoarece  i-a fost suspendat permisul pentru săvârşirea infracţiunii de refuz recoltare probe biologice.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe