Douăzeci și doi de cetăţeni străini depistaţi la graniţa cu Ungaria de polițiștii de frontieră arădeni


Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Curtici, ambele din judeţul Arad, au depistat douăzeci și doi de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare și mașini sau pe jos.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere.

 Cei doi şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile și autoturisme nerulate pentru societăți din Belgia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă și în interiorul autoturismelor noi transportate, în total, douăzeci de cetăţeni străini.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din   Afganistan, Turcia, Irak, Bangladesh și Siria cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, majoritatea solicitanți de azil în România.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au observat, în zona terminalului pentru marfă al unei societăți de transporrt, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt doi cetăţeni din Afganistan, în vârstă de 16 respectiv 26 de ani și au declarat că intentionau să treacă ilegal frontiera.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Douăzeci și doi de cetăţeni străini depistaţi la graniţa cu Ungaria  de polițiștii de frontieră arădeni
  • Douăzeci și doi de cetăţeni străini depistaţi la graniţa cu Ungaria  de polițiștii de frontieră arădeni
  • Douăzeci și doi de cetăţeni străini depistaţi la graniţa cu Ungaria  de polițiștii de frontieră arădeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe