Douăzeci cetăţeni străini depistaţi la graniţa cu Ungaria de polițiștii de frontieră arădeni


Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Turnu, judeţul Arad, au depistat douăzeci cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare sau pe jos.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, un bulgar și un slovac, aflați la volanul unor ansambluri rutiere.

 Cei trei şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto și vată sticlată pentru societăți din Marea Britanie, Ungaria și Slovacia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, cincisprezece cetăţeni străini.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Eritreea, Etiopia, Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani, majoritatea solicitanți de azil în România.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, la intrarea în localitatea Pecica, un grup format din cinci persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt 3 cetăţeni din  Afganistan și 2 cetățeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între  16 și 17 ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Douăzeci cetăţeni străini depistaţi la graniţa cu Ungaria de polițiștii de frontieră arădeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe