Două femei din Etiopia cu documente false depistate la P.T.F. Curtici

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat două femei din Etiopia care au încercat să treacă în mod fraudulos frontiera, folosind documente de identitate care s-au dovedit a fi false.

În data de 28.01.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, călătorind ca pasagere în trenul care circulă pe relația București Nord – Viena, două persoane de sex feminin. La controlul de frontieră, acestea au prezentat polițiștilor de frontieră două cărți de identitate care aveau însemnele autorităților din Franța.

În urma controlului, colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, motiv pentru care femeilor le-a fost întreruptă călătoria pentru verificări suplimentare. La cercetări, s-a stabilit faptul că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false total.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit identitatea reală a persoanelor, fiind vorba de două cetățene din Etiopia, în vârstă de 28, respectiv 31 de ani, care au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe