Doisprezece cetățeni străini depistați de polițiștii de frontieră din vestul țării


Poliţiştii de frontieră arădeni și bihoreni au depistat doisprezece cetăţeni din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare, respectiv pe jos, cu scopul de a ajunge în diferite state din vestul Europei.

În data de 21.11.2022, în jurul orei 01:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, alune pentru o societate comercială din Elveția.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, în compartimentul destinat mărfurilor, șase cetăţeni străini.

Persoanele depistate au fost preluate și transportate la sediul instituţiei pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Turcia și Siria.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit trei cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și Etiopia ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, judeţul Bihor, au observat, la aproximativ 450 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Sri Lanka și au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră derulează cercetări la finalizarea acestora urmând a dispuse măsurile legale.

  • Doisprezece cetățeni străini depistați de polițiștii de frontieră din vestul țării

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe