Doi sirieni cu documente de identitate false, depistaţi de poliţiştii de frontieră din P.T.F Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au depistat doi bărbaţi, ambii cetăţeni sirieni, care au încercat să tranziteze frontiera de vest, folosind documente de identitate false. 

În data de 11.08.2020, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, doi bărbaţi, călătorind ca pasageri într-un microbuz înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român M.P., în vârstă de 38 ani. La controlul de frontieră, aceștia au prezentat două cărţi de identitate cu însemnele autorităților din Grecia.

Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul instituției pentru cercetări, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, în vârstă de 21, respectiv 35 ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals privind identitatea urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe