Doi cetăţeni vietnamezi cu documente falsificate, depistați la frontieră

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat doi cetățeni din Vietnam care au încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de documente vietnameze falsificate și permise de ședere poloneze aparținând altor persoane. Cei doi au fost ajutaţi de doi cetăţeni polonezi, cărora le-au fost întocmite acte de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În data de 15.09.2018, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean polonez, şofer al unui autoturism marca Toyota, alături de care se mai aflau trei persoane de sex masculin, un alt cetăţean polonez şi doi bărbaţi care s-au legitimat cu pașapoarte vietnameze și permise de ședere eliberate de autoritățile poloneze.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că  pașapoartele vietnameze prezentate la control de doi dintre pasageri sunt falsificate prin înlocuirea filei cu datele informatizare, iar permisele de ședere eliberate de autoritățile poloneze aparțin altor persoane, fapt pentru care cei patru bărbaţi au fost conduşi la sediul instituției, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni vietnamezi, D.V., în vârstă de 58 de ani și H.V. de  44 de ani. Aceștia au primit cele două pașapoarte falsificate și permisele de ședere de la un conațional, în București şi intenţionau să ajungă în baza acestora într-o ţară din spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, întocmindu-se acte de urmărire penală  pentru cei doi cetățeni polonezi pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar pentru vietnamezi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals material în înscrisuri oficiale și fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.         

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe