Doi bărbaţi cercetaţi pentru că au încercat să scoată ilegal din ţară nouăsprezece cetățeni străini

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, în cooperare cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, au depistat, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, pe o comunicație din municipiul Arad, nouăsprezece cetăţeni străini care intenţionau să iasă ilegal din ţară. Șoferii mijloacelor de transport cu care se deplasau cetăţenii străini sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În data de 20.04.2024, acţionând în baza analizei de risc, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au supravegheat o locație de pe raza județului Timiș, unde sunt cazate persoane de origine afro-asiatică.

Astfel, în jurul orei 20:00, a fost observat un grup care s-a îmbarcat în două autovehicule înmatriculate în Polonia, deplasându-se spre municipiul Arad.

Poliţiştii de frontieră au urmărit cele două mijloace de transport, iar pe raza municipiului Arad, în apropierea frontierei de stat, a fost organizat un flagrant, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, cele două mijloace de transport fiind oprite în trafic.

Astfel, au fost identificate în cele două autoturisme 19 persoane din Somalia, Nepal, Siria, Bangladesh şi Egipt, intrate legal în România și doi transportatori, un cetățean ucrainean și un cetățean cu dublă cetățenie, R. Moldova și Bulgaria.

În cadrul cercetărilor s-a constatat faptul că cei doi şoferi au preluat cetăţenii străini de la centrul de cazare din judeţul Timiş cu scopul de a-i trece ilegal frontiera în Ungaria.

În cauză, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați în mijloacele de transport, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe