Cinci cetăţeni India și Maroc, descoperiți la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în ultimele 24 de ore, cinci cetăţeni proveniţi din India şi Maroc care au încercat să iasă ilegal din România, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. 

În data de 24.11.2019, în jurul orei 19.30, pe timpul executării misiunilor specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, județul Bihor, au observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, în zona de responsabilitate, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei.

Imediat, a fost declanșată o acțiune în urma căreia persoanele au fost oprite la aproximativ 200 m față de linia de frontieră și conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză erau cetăţeni din Maroc, un bărbat și o femeie, în vârstă de 27 de ani, respectiv 28 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Câteva ore mai devreme, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au depistat, la aproximativ 50 m față de linia de frontieră,  trei persoane cetăţeni indieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 33 şi 38 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele situaţii, la cercetări cei cinci cetăţeni din Maroc si India au declarat ca intenţionau să ajungă în Franţa, la rude.

Având în vedere aspectele constatate, în cauză se efectuează cercetări faţă de persoanele în cauză pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe