Cinci cetățeni din Algeria, Maroc și Tunisia, depistaţi la frontiera de vest


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Diosig și Salonta au depistat cinci cetăţeni din Algeria, Maroc și Tunisia, solicitanți de azil în țara noastră, care au încercat să treacă ilegal  frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 24.02.2020, în jurul orei 04.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig - I.T.P.F. Oradea au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Imediat s-a intervenit pentru oprirea persoanelor în cauză, acestea fiind preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Diosig, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Algeria, Maroc și Tunisia, toți bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani. Cetăţenii străini sunt solicitanţi de azil în țara noastră, declarând că au încercat să iasă ilegal din România deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei.

Alți doi cetățeni algerieni, în vârstă de 34, respectiv 38 ani, solicitaţi de azil în ţara noastră, au fost depistaţi de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Salonta când încercau să ajungă ilegal în Ungaria.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Cinci cetățeni din Algeria, Maroc și Tunisia, depistaţi la frontiera de vest
  • Cinci cetățeni din Algeria, Maroc și Tunisia, depistaţi la frontiera de vest

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe