Cinci cetăţeni asiatici, depistați ascunşi într-o autoutilitară încărcată cu lipii


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Fontieră Borș au depistat cinci cetăţeni din Irak și Iran, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși într-un autovehicul, condus de un cetăţean român.

În data de 24.06.2020, în jurul orei 02.00 poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, aflați în timpul executării misiunilor specifice, au depistat, pe câmp, pe direcţia localităţii Borş, la aproximativ 200 de metri de frontiera cu Ungaria, un microbuz  înmatriculat în România.

Deoarece nu-și justifica prezența în zonă, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, s-a stabilit ca autovehiculul era condus de un cetățean român, în vârsta 39 de ani, iar în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse, între cutii încărcate cu lipii, cinci persoane de sex masculin.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Irak și Iran, având vârste cuprinse între 25 și 37 de ani. Din primele declarații rezultă că aceștia urmau sa fie transportaţi în apropierea frontierei cu Ungaria unde intenţionau să treacă ilegal, pentru a ajunge într-un stat din vestul europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei, iar la finalizarea cercetărilor  urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Cinci cetăţeni asiatici, depistați ascunşi într-o autoutilitară încărcată cu lipii

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe