Cetățeni străini depistați de polițiștii de frontieră încercând să iasă ilegal din România


Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au depistat paisprezece cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, India și Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un loc special amenajat dintr-o autoutilitară sau deplasându-se pe jos, spre teritoriul statului vecin.

În data de 02.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Polonia, fără încărcătură.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi într-un loc special amenajat, situat în partea din față a compartimentului marfă, doisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Fronieră Girișu de Criș au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Cetățeni străini depistați de polițiștii de frontieră încercând să iasă ilegal din România
  • Cetățeni străini depistați de polițiștii de frontieră încercând să iasă ilegal din România

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe