Cetăţeni din Congo cu documente de identitate ale altor persoane, depistat de poliţiştii de frontieră din P.T.F Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat două femei, cetăţeni din Congo, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de cărţi de identitate ce aparţineau altor persoane.

În data de 09.03.2020, în jurul orei 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasageri într-un autocar, înmatriculat în România, două femei.

La controlul de frontieră, aceastea au prezentat cărţi de identitate eliberate de autoritățile din Franţa. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări. Împreună cu acestea mai călătorea un bărbat I.M., în vârstă de 46, cetăţean congolez, asupra căruia, în urma controlului bagajelor, au fost descoperite documentele ce aparţineau celor două femei.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că femeile sunt cetăţeni din Congo, se numesc K.G. şi I.S., în vârstă de 23, respectiv 25 de ani, care au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu aveau dreptul de călători în Spaţiul Schengen în baza documentelor personale. De asemenea, bărbatul a prezentat un paşaport simplu şi un permis de şedere eliberat de autorităţile din Spania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor, efectuând totodată, cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele două femei şi complicitate la fals privind identitatea şi complicitate la  tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de bărbat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Cetăţeni din Congo cu documente de identitate ale altor persoane, depistat de poliţiştii de frontieră din P.T.F Nădlac II

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe