Cetăţean străin cu carte de identitate falsă oprit la granița cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un cetățean din Siria care a încercat să ajungă în vestul Europei folosind o carte de identitate falsă.

În data de 22.11.2022, în jurul orei 15.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager în trenul care circulă pe relația Brașov – Budapesta, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate având însemnele autorităţilor italiene.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetățean din Siria, în vârstă de 29 de ani, solicitant de azil în țara noastră.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe