Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanapalota au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism, folosind un permis de conducere fals. 

În data de 17.04.2019, în jurul orei 15.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român M.M., în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Germania.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere având însemnele autorităţilor din Slovacia.

Cu ocazia verificărilor specifice, colegii noștri au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că persoana în cauză nu deţine dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut documentul din Ungaria, în schimbul sumei de 1000 de euro, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte.       

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere  şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe