Cetăţean român, depistat la volanul unui autoturism, cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat un cetățean român, care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere fals.

În data de 11.03.2018, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Chilimbar S., în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi,, înmatriculat în Suedia.

La controlul specific, tânărului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităţilor din R. Moldova.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că a obținut permisul în urma susținerii unui examen la o școală de șoferi din R. Moldova, contra sumei de 300 de euro. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana în cauză nu figurează în bazele de date cu permis de conducere. 

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe