Cetăţean român depistat la volan cu permis de conducere nerecunoscut de statul român

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism folosind un permis de conducere nerecunoscut de statul român. 

În data de 05.12.2018, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român B.L, în vârstă de 46 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatul a prezentat, pe lângă  documentele de identitate şi permisul de conducere care avea însemnele statului Florida – Statele Unite ale Americii, însoţit de un document „International Drivers License” în care sunt înscrise aceleaşi date ca în permis.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu sunt eliberate de către o autoritate recunoscută de către statul român. De asemenea, extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere în urma unui examen, pe numele lui fiind eliberate cele două documente. Acesta a mai adaugat ca nu ştia că aceste documente nu sunt recunoscute de statul român.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Cetăţean român depistat la volan cu permis de conducere nerecunoscut de statul român

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe