Cetăţean indian cu document fals, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie din India care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document lituanian fals, cu scopul de a ajunge in Marea Britanie.

 În data de 12.11.2016, ora 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter- Regio, pe relaţia Timişoara – Budapesta, o femeie, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport lituanian.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control este fals, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, motiv pentru care femeia a fost dusă la sediul instituției, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este Kaur J, cetăţean din India, în vârstă de 31 de ani și a intrat legal în țară în România, in urma cu câteva zile.

Tânăra a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 2.000 euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă la fratele ei în Marea Britanie şi nu poseda o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe