Cetăţean din Pakistan, cu permis de ședere grecesc fals, oprit la granița cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un cetățean din Pakistan care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria folosind un permis de ședere grecesc  fals.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relația București Nord-Viena, un bărbat care a prezentat la control, pe lângă paşaportul personal şi un permis de ședere având însemnele autorităţilor din Grecia.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la documentul  grecesc prezentat  de către  bărbat, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În urma verificărilor, aceștia au stabilit faptul că persoana în cauză este  cetățean din Pakistan, în vârstă de 33 de ani, iar permisul de ședere grecesc l-a obţinut de la un conațional.

În acest caz, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe