Cetăţean din Camerun cu documentul altei persoane, depistat de poliţiştii de frontieră din P.T.F Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un bărbat care a încercat să iasă ilegal din România, folosind documentul de identitate al altei persoane.

În data de 26.11.2018, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, o persoană de sex masculin, care călătorea ca pasager într-un autocar, înmatriculat în România.

La control, bărbatul în cauză a înmânat poliţiştilor de frontieră un document de identitate francez, constatându-se faptul că între acesta şi documentul de călătorie prezentat la control sunt diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru verificări. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul se numeşte C.S., în vârstă de 27 de ani şi este cetăţean din Camerun.

În urma cercetărilor efectuate, C.S. a declarat faptul că a obţinut documentul de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 2.500 de euro şi a recurs la această metodă întrucât voia să ajungă în Franţa, unde se află o parte din rudele lui.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe