Cetăţean bulgar depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota, un bărbat din Bulgaria  care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere bulgăresc  fals. 

În data de 14.07.2018, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar A.I., în vârstă de 26 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Germania.

La controlul specific, tânărului i s-a solicitat să prezinte pe lângă  documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Bulgaria.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări, ocazie cu care au constatat că persoana în cauză nu  avea permis de conducere.

Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că a obținut permisul bulgăresc de la un conațional a cărui identitate nu o cunoaște, plătind suma de 400 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor  de  uz de fals şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe