Bărbat depistat la volan cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanapalota au depistat un tânăr cu dublă cetățenie, română şi R.Moldova, care deţinea un permis de conducere ce avea însemnele autorităţilor din R. Moldova, fals.

În data de 02.12.2018, în jurul orei 13.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanapalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un bărbat cu dublă cetățenie română şi R.Moldova, O.I, în vârstă de 23 de ani, la volanul unui autoturism marcaVolkswagen, înmatriculat în Polonia.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă  documentele de identitate şi un permis de conducere ce avea însemnele autorităţilor din R. Moldova.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere de la un cetăţean din R. Moldova a cărui identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 50 de euro.    

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor  de  conducere pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere, fals material în înscrisuri oficial  şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe