Ascunși într-un automarfar, șase afgani au încercat să treacă ilegal frontiera  

 

Șase tineri din Afganistan, ascunşi într-un automarfar încărcat cu țevi metalice, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 14.05.2021, în jurul orei 05.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș  II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii țevi metalice, pe ruta Bulgaria – Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, șase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare. În cadrul acestora, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, solicitanți de azil în România.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Ascunși într-un automarfar, șase afgani au încercat să treacă ilegal frontiera   
  • Ascunși într-un automarfar, șase afgani au încercat să treacă ilegal frontiera   
  • Ascunși într-un automarfar, șase afgani au încercat să treacă ilegal frontiera   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe