Aproximativ 50 cetăţeni străini depistaţi la P.T.F. Borș II și Nădlac 


În ultimele 24 de ore, 49 cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare, respectiv pe jos, au fost depistați de către poliţiştii de frontieră de la Borș II și Nădlac.

În data de 06.05.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni turci. Conform documentelor de însoţire a mărfii, ambii şoferi transportau role de aluminiu ambalate în cutii de lemn  din Turcia în Polonia.

În urma efectuării controlului asupra mijloacelor de transport, în interiorul acestora au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, 44 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Afganistan, dintre care 28 erau bărbați, 14 femei și doi copii. Cei 44 de cetăţeni străini au vârste cuprinse între 7 şi 45 de ani şi sunt solicitanți de azil în România.

Tot în data de 06.05.2021, în cadrul acțiunilor specifice de supraveghere, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, Maroc și Algeria cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Aproximativ 50 cetăţeni străini depistaţi la P.T.F. Borș II și Nădlac 
  • Aproximativ 50 cetăţeni străini depistaţi la P.T.F. Borș II și Nădlac 
  • Aproximativ 50 cetăţeni străini depistaţi la P.T.F. Borș II și Nădlac 
  • Aproximativ 50 cetăţeni străini depistaţi la P.T.F. Borș II și Nădlac 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe