Acțiuni în sistem integrat pentru prevenirea migrației ilegale, la nivelul municipiului Arad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, în cooperare cu poliţişti cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Arad și ai Poliției Locale Arad au depistat în cadrul unei acțiuni desfăşurate pe raza municipiului Arad, 21 de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În data de 16.09.2021,  la nivelul municipiului Arad a fost declanșată o acțiune în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competență la care au participat polițiști de frontieră arădeni sprijiniți de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigări Arad, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad și reprezentanți ai Poliției Locale.

Pe parcursul acţiunii au fost identificați, într-o hală dezafectată a unei foste fabrici de zahăr din municipiul Arad, 21 de cetăţeni străini

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Pakistan,  Bangladesh şi India cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, majoritatea dintre aceștia fiind solicitanți de azil în țara noastră.

După finalizarea tuturor verificărilor, persoanele în cauză au fost sprijinite pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Toate structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care participă la acţiunile în sistem integrat, având ca obiectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale, acţionează în permanenţă în municipiul Arad pentru prevenirea oricăror fapte de natură antisocială.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe