16 persoane din Nepal şi Pakistan depistate într-o autoutilitară condusă de un român


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac în cooperare cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, într-o autoutilitară, în localitatea Peregu Mare, șaisprezece cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Şoferul mijlocului de transport este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În data de 30.09.2022, în jurul orei 23:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac în cooperare cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul misiunii, au fost identificați, într-o autoutilitară condusă de un cetățean român, la intrarea în localitatea Peregu Mare, șaisprezece cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. 

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Nepal și Pakistan, intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale.

Lucrătorii noștri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul român, iar după finalizarea tuturor verificărilor, solicitanții de azil vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală.

  • 16 persoane din Nepal şi Pakistan depistate într-o autoutilitară condusă de un român

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe