Trafic intens la P.T.F. Nădlac II

Ca urmare a implementării unei noi aplicații la controlul de frontieră de către autoritățile de frontieră maghiare si a numărului mare  de mijloace de transport prezente în punct, în mod special pe sensul de ieșire din țară, în cursul acestei seri, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II se înregistrează timpi ridicați de așteptare pe arterele de circulație destinate traficului de autoturisme și autocamioane.

Poliția de Frontieră a contact autoritățile de frontieră din țara vecină pentru suplimentarea arterelor de control deoarece formalitățile se derulează în comun și deschiderea acestora se poate realiza doar în acord cu omologii maghiari.

Totodată, menționăm că pe ambele sensuri de deplasare, înainte de controlul de frontieră își desfășoară activitatea reprezentanții din cadrul CNAIR, unde sunt folosite câte două artere de circulație pentru cântărirea autocamioanelor. Acest aspect îngreunează de asemenea, fluidizarea traficului rutier pentru autocamioane.

În continuare, recomandăm atât şoferilor de autocamioane cât și celor de autoturisme utilizarea tuturor punctelor de trecere deschise în regim internațional la granița cu Ungaria, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor.

Reamintim că pe raza județului Arad mai pot fi tranzitate și PTF Nădlac, PTF Turnu și PTF Vărșand.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe