Doi cetăţeni bulgari depistaţi la volanul unor autoturisme, cu permise de conducere false în P.T.F Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi bărbaţi din Bulgaria care conduceau două autoturisme BMW, în baza unor permise de conducere false.

În data de 14.09.2018, în jurul orelor 21.45, la Punctul de Trecere a Frontierei  Nădlac II -Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul bulgar C.A., în vârstă de 56 de ani, cu domiciliul în Bulgaria, la volanul unui autoturism marca BMW,model X5, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere care purta însemnele autorităților din Bulgaria.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției pentru cercetări.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză şi-a recunoscut fapta, precizând că  permisul său de conducere i-a fost retras de poliţia bulgară pe motiv de acumulare puncte de penalizare, iar pentru redobândirea lui trebuie să susţină un examen teoretic de verificare a cunoştinţelor rutiere.  De asemenea, susnumitul a menţionat  că a obţinut permisul de conducere fals de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 200 de euro.

A doua zi, în jurul orelor 17.30, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, tot un cetăţean bulgar F.S., în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW, model 760,  înmatriculat în Bulgaria.

Şi de această dată permisul de conducere prezentat, cu însemnele autorităţilor din Polonia, nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției pentru cercetări.

Cetăţeanul bulgar a declarat că nu deţine permis de conducere valabil eliberat de autorităţile bulgare sau de autorităţile unui alt stat, el obţinând permisul de conducere de la un cetăţean ucrainean, contra sumei de 1.100 de euro.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de  conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda  permis de conducere  uz de fals.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe