13 migranţi din Irak şi Siria care intenţionau să treacă ilegal frontiera, opriţi de poliţiştii de frontieră de la Borş

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au depistat treisprezece cetăţeni irakieni şi sirieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

În data de 25.12.2016, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, pe timpul desfăşurării misiunilor de supraveghere în zona de competenţă, au observat, pe raza localităţii de frontieră Tămăşeu, trei autoturisme care se îndreptau spre linia de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au procedat imediat la urmărirea maşinilor, acestea fiind oprite pe raza localităţii Tămăşeu. În urma verificării  autoturismelor s-a constat că acestea erau conduse de trei cetăţeni români, iar în interior se aflau 13 persoane, 11 cetăţeni irakieni şi 2 sirieni, solicitanţi de azil în Romania, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani.

Având suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

Din primele cercetări, s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor  lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările fiind în desfăşurare, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • 13 migranţi din Irak şi Siria care intenţionau să treacă ilegal frontiera, opriţi de poliţiştii de frontieră de la Borş
  • 13 migranţi din Irak şi Siria care intenţionau să treacă ilegal frontiera, opriţi de poliţiştii de frontieră de la Borş

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe