Peste 90 tone deşeuri oprite la intrarea în țară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădalc II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor și Arad, nu au permis intrarea în ţară a cinci mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate a fi deșeuri, pentru care șoferii nu a putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatelor județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor și Arad au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a cinci automarfare înmatriculate în România și Ungaria conduse de patru cetățeni români și un maghiar.

Aceștia transportau 90.140 kilograme deșeuri, constând în diverse bunuri (îmbrăcăminte și mobilă second-hand, aluminiu, anvelope uzate, amestecuri metalice), bunuri care proveneau de la societăți comerciale din Austria, Italia, Germania și Ungaria pentru diferite firme din România.

Polițiștii de frontieră și reprezentanții Comisariatelor Județene  Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentanții Protecției Consumatorilor Bihor și Arad au stabilit faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri.

În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

  • Peste 90 tone deşeuri oprite la intrarea în țară
  • Peste 90 tone deşeuri oprite la intrarea în țară
  • Peste 90 tone deşeuri oprite la intrarea în țară

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe