Deşeuri din Elveția oprite la Borș II. Aproximativ 18 tone de diverse bunuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu aproximativ 18 tone de deșeuri.

Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, iar autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Borș II au efectuat în data de 24.04.2024, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile, de la o societate comercială din Elveția  pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 17.980 kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

 În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru acest mijloc de transport.     

  • Deşeuri din  Elveția oprite la Borș II.  Aproximativ 18  tone de diverse bunuri

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe