Trei cetățeni afgani depistaţi cu paşapoarte daneze la P.T.F Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Curtici au depistat trei cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen, folosindu-se de paşapoarte daneze. 

În data de 01.06.2019, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Curtici, judeţul Arad, pe sensul de ieşire din ţară s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră trei bărbaţi, care călătoreau ca pasageri într-un tren internațional care circula pe relaţia Bucureşti Nord – Budapesta.

La controlul specific, cei trei bărbaţi au prezentat paşapoarte ce aveau însemnele autorităţilor din Danemarca.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că au obţinut documentele din Istanbul, în schimbul sumei de 1.500 de euro, pentru fiecare document în parte, de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc şi doreau să ajungă în  Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi trecere ilegală a frontierei de stat în formă continuată şi în grup, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe