Patru cetățeni din Bangladesh, depistaţi la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, au depistat patru cetăţeni din Bangladesh, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. 

În data de 12.05.2019, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici - I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat, în zona de responsabilitate, patru bărbaţi care nu vorbeau limba română.

Aceştia au fost depistaţi la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, pe comunicaţia Macea - Sânmartin, fiind reţinuţi şi conduşi la sediul Sectorului P.F. Curtici, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani şi sunt solicitanţi de azil în Români. Aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tinerilor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Patru cetățeni din Bangladesh, depistaţi la frontiera de vest

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe