Doi cetățeni din Camerun, depistați la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au depistat doi cetăţeni din Camerun,solicitanţi de azil în România, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. 

În data de 06.04.2019, în jurul orei 17.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat, în zona de responsabilitate, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat două persoane care nu vorbeau limba română.

Acestea au fost depistate la aproximativ 600 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, fiind reţinute şi conduse la sediul Sectorului P.F. Borş pentru cercetări.

Polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi tineri din Camerun, ambii în vârstă de 27 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Franța şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tinerilor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe