Un cetăţean din Vietnam, depistat la frontieră cu paşaportul altei persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetăţean din Vietnam care a prezentat la controlul de frontieră paşaportul altei persoane, emis de autorităţile din Cehia.

În data de 10.02.2019, în jurul orei 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, un  bărbat, pasager în autocarul marca Mercedes Benz, înmatriculat  în Romania. La controlul de frontieră bărbatul s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Cehia.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana din autocar nu este una şi aceeași cu cea din documentul  prezentat la control, fapt pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Vietnam, se numeşte N.V. și are 36 ani.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane,  urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe