Tânăr din Vietnam, depistat cu permisul de ședere belgian al unui conaţional la P.T.F Borș

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un bărbat, cetăţean din Vietnam, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un permis de ședere belgian ce aparţinea unui conaţional.

În data de 04.02.2019, în jurul orei 11.40, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, un bărbat, care călătorea ca pasager într-un autoturism marca BMW. La controlul de frontieră, acesta s-a legitimat cu un permis de ședere eliberat de autorităţile belgiene. Imediat, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia aplicată în documentul belgian prezentat la control.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date  s-a stabilit că bărbatul este cetățean din Vietnam, T.V., în vârstă de 22 de ani. Acesta a declarat că a primit permisul de ședere prin poștă de la un conaţional și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Belgia și nu deținea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei  bărbatului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat,  urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe